Image link

Gaming Računalniki – Zakaj sestaviti Gaming PC in kakšnega?

Gaming računalnik se po navadi kupi in sestavi zaradi dveh glavnih razlogov … in to sta zabava in sprostitev po napornem dnevu ter za delo in brezskrbno hitro delovanje računalnika pri delu ali gamingu. Ste vedeli, da nekaterim osebam tudi uspe si narediti kariero s streamanjem, esports turnirji ali s snemanjem video posnetkov igranja igric, kot so Warzone, Fortnite, Minecraft, Dota 2, CS GO itd. Vstopite v svet novih dimenzij ter zabave z pomočjo entuziastične ekipe PC Agent.

Je bolje sestaviti gaming računalnik sam ali kupiti prebuild računalnik?

Verjetno je prva stvar, ki jo slišite ko nekomu omenite, da kupujete nov gaming pc, je zakaj si ga ne sestaviš sam? Nismo vsi za vse in prav je tako. V kolikor pa radi take stvari naredite sami, vam z veseljem svetujemo pri sestavi vašega sanjskega gaming računalnika vendar bodite pri tem zelo pozorni.

Gaming Racunalnik White Prince Slika 2

Optimizacija gaming računalnika je ključ za dolgoročno delovanje!

Ključ do popolnega, stabilnega in zanesljivega delovanja vašega gaming pc je v optimizaciji celotnega sistema in vzdrževanju računalnika. Na našem blogu, ki ga kar se da redno posodabljamo, lahko najdete različne članke o vzdrževanju vaše računalniške opreme. Pričakujete pa lahko tudi različne video vsebine na portalu YouTube. Po dogovoru se lahko tudi zmenimo, da sestavite gaming računalnik sami, na to se pa zmenimo da vaš sistem skupaj optimiziramo in stestiramo za dolgoročno delovanje.

Kakšen gamerski računalnik kupiti?

Zelo dobro je premisliti, kakšen gamerski računalnik bi potrebovali glede na vaše potrebe. Potrebno se je vprašati, katero resolucijo ekrana imate/boste imeli (1080p, 1440p ali 4k) pravtako moramo biti pozorni na hitrost osveževanja slike (60hz, 120hz, 144hz ali 240hz oz. 360hz). Glede na to odločitev se potem pripravi spisek komponent za gaming pc, ki bo dovolj zmogljiv, da poganja vse piksle brez težav.

Image link

Dobro je tudi vedeti, katere igre boste večinoma časa igrali in če vam ni problema znižati določene grafične nastavitve, da se hitrost FPS (sličic na sekundo) ujema z osvežilnostjo ekrana (slike).

Image link

Zakaj je potrebno dosežti toliko FPS, kot je osvežilnost ekrana?

IPS gaming monitorji, kar se po našem mnenju najbolj splača vzeti za gaming glede na ceno/kakovost, je potrebno dosežti določeno število FPS, da se pri hitrem premikanju miške na zaslonu ne pojavi t.i. »ghosting«. Seveda je to odvisno od veliko faktorjev in predvsen od samega monitorja, ki ga boste kupili. Če vam barve ekrana niso toliko pomembne, se ponavadi potem vzame TN ali VA panel.

Kaj pa RGB v Gaming Računalniku?

Veliko jih želi imeti gaming računalnik z RGB osvetlitvami se pa ne zavedajo, da bi lahko po vsej verjetnosti dobili boljše komponente za isto/podobno ceno vendar brez RGB osvetlitve. Na koncu je dobro premisliti, kakšno ohišje oz. izgled bi pravzaprav radi imeli. Zavedajte se, da so trije ventilatorji 140mm, ki imajo RGB osvetlitev lahko tudi preko 100€. Če bi pa radi imeli LCD zaslon na AIO hladilniku, je pa to povsem druga in precej dražja zgodba.

Image link

Ste pripravljeni kupiti komponente za Gaming PC pri PC Agent?

Image link

Ste pripravljeni, da sestavite vaš novi Gaming Računalnik?

Vprašanje, ki ga slišimo velikokrat. Kdaj pravzaprav sploh je »pravi čas« kupiti komponente in sestaviti svoj novi gaming PC? Dober, nov gaming računalnik lahko stane toliko, kot nek dober rabljen avto! Vendar z vloženim časom in denarjem ter tako s primernim izborom komponent, si lahko zagotovite brezskrbno delovanje vašega gaming računalnika za nadaljnih 5-10 let. Za tak računalnik boste odšteli pribljižno od 1200 do tudi 5000e in več. Sicer pa s tem ne kupite »le« naprave, na kateri boste igrali igrice.

DALEČ OD TEGA! Vedno več časa preživimo na računalniku, pa naj bo to za šolo, zabavo, delo ali socializacijo. Zakaj potem svojega dragocenega časa, ki ga preživite na računalniku nebi preživljali hitro in kvalitetno? Ob potrebi uredite kakšno sliko ali videoposnetek, ustvarjate glasbo, se udeležite sestanka, se pogovarjate s prijatelji ob igranju iger in še in še. Z nakupom boljšega računalnika lahko naredite veliko več in predvsem hitreje, ne pa da vam vse »pade v vodo« ob počasnem delovanju in neodzivanju.

Image link

Ste pripravljeni na novi svet doživetij? Stopi v kontakt!

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja pri PC Agent

Ali je pri PC Agent možen nakup komponent za gaming računalnik na obroke?

Nakup na obroke je možno, če imate v lasti debetno kartico Visa ali Mastercard. Pozanimajte se pri vaši banki, če vam nudijo storitev obročnega plačevanja preko kartice. Prej nas pa seveda tudi obvestite, da potrebujete plačilo na obroke.

Kakšna je razlika med Osebnim in Gaming računalnikom?

Besedo Osebni Računalniki po navadi zaznamujejo računalniki namenjeni multimediji ali pisarniškim, šolskim nalogam, medtem ko imajo gaming računalniki, kot že samo ime pove, bolj poudarka na Gamingu, praviloma pomeni da imajo vgrajene močnejše komponente, ki zagotavljajo brezskrbno igranje iger, zaradi boljših komponent pa so posledično tudi hitrejši.

Kako močen gaming računalnik sploh potrebujem?

Pri PC Agent se povsem posvetimo vašim željam in uporabi računalnika in vam po želji strokovno svetujemo pri odločitvah in prilagoditvi vaših financ.

Je nakup obnovljenega ali gaming rabljenega računalnika slab nakup?

NIKAKOR! Včasih je nakup obnovljenega ali rabljenega računalnika še pametnejša odločitev. Kljub temu, da s tem čisto malo pripomoremo k okolju, lahko za svoj denar z nakupom rabljenih delov dobite več. Pri PC Agent se s tem ukvarjamo že več kot 10 let, vsak tak računalnik pa je pred oddajo temeljito očiščen, preverjen in stestiran. V veselje nam je obnoviti rabljeni računalnik in ga pripraviti za nadaljno uporabo. Ste vedeli, da sva več kot 50+ računalnikov podarila otrokom v stiski?

Kje lahko izvem več o vas?

Več o naju, zaenkrat sva samo dva, si lahko preberete na naši spletni strani.

Ali pri PC Agent tudi servisirate gaming računalnike?

Seveda! Zelo pomembno je, da so gaming računalniki optimizirani za najboljše delovanje. To vključuje optimizacijo RAM, CPU in ostalih BIOS nastavitev. Seveda na grafično kartico tudi nesmemo pozabiti. Pripeljite vaš gaming računalnik na računalniški servis do PC Agent. Z veseljem bomo naredili največji izkoristek glede na vaše komponente v računalniku.

OBVESTILO! Sestava računalnika po naročilu je prepovedana po EU zakonodaji. Pri PC Agent vam žal zaradi tega te storitve ne moremo nuditi. Vse informacije na tej strani so izključno v informativne in izobraževalne namene. Še vedno pa vam lahko dobavimo komponente in naredimo optimizacijo.