Zakaj Kupiti Gaming Racunalnik

Gaming Računalniki – Zakaj kupiti Gaming PC in kakšnega?

Gaming računalnik se po navadi kupi zaradi dveh glavnih razlogov … in to sta zabava in sprostitev po napornem dnevu ter za delo in brezskrbno hitro delovanje računalnika pri delu ali gamingu. Ste vedeli, da nekaterim osebam tudi uspe si narediti kariero s streamanjem, esports turnirji ali s snemanjem video posnetkov igranja igric, kot so Warzone, Fortnite, Minecraft, Dota 2, CS GO itd. Vstopite v svet novih dimenzij ter zabave z zmogljivim, optimiziranem ter po vaših željah prirejen in sestavljen gamerski računalnik od entuziastične ekipe PC Agent.

Ali je bolje sestaviti gaming računalnik sam ali prepustiti izkušenemu agentu?

Verjetno je prva stvar, ki jo slišite ko nekomu omenite, da kupujete nov gaming pc, je zakaj si ga ne sestaviš sam? Nismo vsi za vse in prav je tako. V kolikor pa radi take stvari naredite sami, vam z veseljem svetujemo pri sestavi vašega sanjskega gaming računalnika vendar bodite pri tem zelo pozorni.

Gaming Racunalnik White Prince Slika 2

Optimizacija gaming računalnika je ključ za dolgoročno delovanje!

Ključ do popolnega, stabilnega in zanesljivega delovanja vašega gaming pc je v optimizaciji celotnega sistema in vzdrževanju računalnika. Na našem blogu, ki ga kar se da redno posodabljamo, lahko najdete različne članke o vzdrževanju vaše računalniške opreme. Pričakujete pa lahko tudi različne video vsebine na portalu YouTube. Po dogovoru se lahko tudi zmenimo, da sestavite gaming računalnik sami ob naši prisotnosti, na koncu pa sistem tudi skupaj optimiziramo in stestiramo za dolgoročno delovanje.

Kakšen gamerski računalnik kupiti?

Zelo dobro je premisliti, kakšen gamerski računalnik bi potrebovali glede na vaše potrebe. Potrebno se je vprašati, katero resolucijo ekrana imate/boste imeli (1080p, 1440p ali 4k) pravtako moramo biti pozorni na hitrost osveževanja slike (60hz, 120hz, 144hz ali 240hz oz. 360hz). Glede na to odločitev se potem pripravi gaming pc, ki bo dovolj zmogljiv, da poganja vse piksle brez težav.

Katere igre boste igrali na gaming racunalniku

Dobro je tudi vedeti, katere igre boste večinoma časa igrali in če vam ni problema znižati določene grafične nastavitve, da se hitrost FPS (sličic na sekundo) ujema z osvežilnostjo ekrana (slike).

Graficne Nastavitve za FPS Boost v igraz z gaming racunalnikom

Zakaj je potrebno dosežti toliko FPS, kot je osvežilnost ekrana?

Pri IPS monitorjih, kar se po našem mnenju najbolj splača vzeti za gaming glede na ceno/kakovost, je potrebno dosežti določeno število FPS, da se pri hitrem premikanju miške na zaslonu ne pojavi t.i. »ghosting«. Seveda je to odvisno od veliko faktorjev in predvsen od samega monitorja, ki ga boste kupili. Če vam barve ekrana niso toliko pomembne, se ponavadi potem vzame TN ali VA panel.

Kaj pa RGB v Gaming Računalniku?

Veliko jih želi imeti gaming računalnik z RGB osvetlitvami se pa ne zavedajo, da bi lahko po vsej verjetnosti dobili boljše komponente za isto/podobno ceno vendar brez RGB osvetlitve. Na koncu je dobro premisliti, kakšno ohišje oz. izgled bi pravzaprav radi imeli. Zavedajte se, da so trije ventilatorji 140mm, ki imajo RGB osvetlitev lahko tudi preko 100€. Če bi pa radi imeli LCD zaslon na AIO hladilniku, je pa to povsem druga in precej dražja zgodba.

Gaming Racunalnik z RGB Luckami PC Agent
RGB Led Lucke

Ste pripravljeni kupiti gamerski računalnik pri PC Agentu?

Če sestavljanje in optimizacija gaming računalnika ni za vas, boste z nakupom optimiziranega gaming PC pri PC Agentu zelo zadovoljni. Vsi vgrajeni deli so vrhunske kakovosti za maksimalno stabilnost. Po želji računalnik tudi navijemo (overclockamo) ali prilagodimo nastavitve za uporabo, ki vam bo najbolje odgovarjala. Vsi računalniki so skrbno sestavljeni, novi kot rabljeni in vas očarajo ob prvem pogledu v živo. Pred nakupom se lahko z nami vedno posvetujete o napravi, lahko pa vam pripravimo tudi »benchmarke« vaših najljubših iger, tako da se pred odločitvijo lahko prepričate kaj kupujete.

Optimizacija Bios na Gaming Racunalniku
PC Agent Maskota Razmislja

Ste pripravljeni kupiti najboljši Gaming Računalnik pri PC Agentu?

Vprašanje, ki ga slišimo velikokrat. Kdaj pravzaprav sploh je »pravi čas« kupiti nov gaming PC? Dober, nov Gaming Računalnik lahko stane toliko, kot nek dober rabljen avto! Vendar z vloženim časom in denarjem ter tako s primernim izborom komponent, si lahko zagotovite brezskrbno delovanje vašega gaming računalnika za nadaljnih 5-10 let. Za tak računalnik boste odšteli pribljižno od 1200 do tudi 5000e in več. Sicer pa s tem ne kupite »le« naprave, na kateri boste igrali igrice.

DALEČ OD TEGA! Vedno več časa preživimo na računalniku, pa naj bo to za šolo, zabavo, delo ali socializacijo. Zakaj potem svojega dragocenaga časa, ki ga preživite na računalniku nebi preživljali hitro in kvalitetno? Ob potrebi uredite kakšno sliko ali videoposnetek, ustvarjate glasbo, se udeležite sestanka, se pogovarjate s prijatelji ob igranju iger in še in še. Z nakupom boljšega računalnika lahko naredite veliko več in predvsem hitreje, ne pa da vam vse »pade v vodo« ob počasnem delovanju in neodzivanju.

2080 Ti Gaming Racunalnik z Portal

Ste pripravljeni na novi svet doživetij z novim Gaming PC?