Splošni pogoji uporabe spletne strani PC Agent

SPLOŠNE DOLOČBE

Lastnik spletne domene in strani https://pcagent.si je PC Agent, Računalniške storitve, d.o.o., Depala vas 44, 1230 Domžale z matično številko 8810141000.

Uporabo naše spletne strani (brskanje ter branje vsebine, odpiranje povezav, in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s našimi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s splošnimi pogoji spletne strani pcagent.si, vas prosimo, da spletno stran ne uporabljate.

PC Agent si pridružuje pravico, da določene splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico splošnih pogojev objavimo na naši spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za uporabo celotne spletne strani in vse njene posamezne dele, kot so podstrani, kontaktni obrazci… v kolikor za posamezni del izredno ni določeno drugače.

VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine kot so video posnetki, objavljene na spletni strani PC Agent so nastale z namenom izobraževanja računalnikov članom, strankam in drugim obiskovalcem. Pc Agent skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost informacij in vsebin povezani z računalništvom.

PC Agent si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin na spletni strani brez predhodnega opozorila, in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice sprememb.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb in organizacij. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino pc agent skupina ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopa do spletne strani, in so namenjeni prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo.

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter, vam bodo morda piškotke namestili pri obiskovanju spletne strain v kolikor, boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke mi ne moremo vplivati, saj je njihova uporaba urejena s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji na teh socialnih omrežjih.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pri PC Agentu se zavedamo, kaj pomeni varovanje osebnih podatkov. PC Agent varuje osebne podatke obiskovalcev naše spletne strani, ki mu jih ti posredujejo pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene, za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

Naša ekipa ne bo osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informaciji, uporabljalo za nobene druge namene, ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Pc Agent D.o.o. izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varuje osebne podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

V skladu s področno zakonodajo vas obveščamo, da imate možnost uveljavitve naslednjih pravic v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

(1) pravica do dostopa do podatkov,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od organizacije dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Zahtevo za uveljavitev pravice dostopa do podatkov nam prosim posredujte na elektronski poštni naslov kontakt@pcagent.si.

(2) pravica do popravka,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da organizacija brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov. Zahtevo za uveljavitev pravice do popravka nam prosim posredujte na elektronski poštni naslov kontakt@pcagent.si

(3) pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«),

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da organizacija brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, organizacija pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če ne obstaja razlog zaradi katerega brisanje osebnih podatkov ni dovoljeno oz. ima organizacija pravni interes, da podatke določen čas še vedno hrani (npr. zakonska zahteva za hrambo določenih podatkov uporabnika, dokazovanje izpolnitve pogodbene obveznosti organizacije do uporabnika). Zahtevo za uveljavitev pravice do izbrisa nam prosim posredujte na elektronski poštni naslov kontakt@pcagent.si

(4) pravica do omejitve obdelave,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da organizacija omeji obdelavo njegovih osebnih podatkov v skladu s predpisanimi nameni obdelave. Zahtevo za omejitev obdelave na prosim posredujte na elektronski poštni naslov kontakt@pcagent.si

(5) pravica do prenosljivosti podatkov,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih posreduje organizacija, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga upravljalec, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar obdelava temelji na privolitvi uporabnika. Zahtevo za uveljavitev pravice do prenosljivosti podatkov nam prosim posredujte na elektronski poštni naslov kontakt@pcagent.si

(6) pravica do ugovora

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja pri obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, ki temelji na obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva organizacija ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Organizacija preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

(7) pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico da poda morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov. Pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov nam prosim posredujte na elektronski poštni naslov kontakt@pcagent.si ali s priporočeno pošto na sedež organizacije.

Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

E-NOVICE

PC Agent obiskovalcem spletne strani bo kmalu ponujal naročilo na elektronske novice (e-novice).  Pri naročilu na e-novice, PC Agent zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ali push notification ID, za pošiljanje notifikacij na napravo. Društvo te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novih produktih, novicah in dogodkih, in jih ne bo posredoval tretjim osebam.

Podatki o vaši elektronski pošti ali ID vaše naprave za push notifikacije se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa izbrišete piškotke z brskalnika za notifikacije. Iz sistema sporočil se lahko kadarkoli izpišete. Če rabite pomoč nas prosim kontaktirajte na kontakt@pcagent.si

UPORABA INTERNIH STRANI

PC Agent obiskovalcem spletne strani ponuja možnost dostopa do internih vsebin, in sicer za dostop do internih članskih strani. Dostop do internih vsebin je možen po registraciji, za katero je potrebno izpolniti spletni obrazec z naslednjimi osebnimi podatki: (a) ime, priimek in naslov elektronske pošte (e-naslov), če gre za dostop do internih zadev, oziroma (b) ime, priimek, naslov elektronske pošte (e-naslov), poštni naslov, datum rojstva, telefonska številka in uporabniško ime, če gre za dostop do internih članskih strani ali spletne trgovine.

Hkrati z dostopom do internih vsebin, uporabnik soglaša tudi k prijavi na e-novice, za katere veljajo določila iz 5. točke tega dokumenta. Društvo te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novih produktih, novicah in dogodkih, in jih ne bo posredoval tretjim osebam.

AVTORSKE PRAVICE

Vse vsebine, posnetki, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

V kolikor pri posamezni vsebini na spletni strani ni navedeno drugače, je vsebine spletne strani dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti, vse izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in pod pogojem, da se jih ne spreminja, ne predeluje in da se navede vir v obliki aktivne povezave z imenom »PC Agent«, ki kaže na dotično spletno stran PC Agenta, glede na to iz katere je bila vsebina reproducirana. Primer navedbe vira iz spletne strani » https://pcagent.si« bi tako lahko bil: »Vir: PC Agent D.o.o., PC Agent, PCAgent.si«…

Vsebin na spletni strani ni dovoljeno reproducirati, distribuirati ali predelovati v drugih oblikah ali uporabljati za komercialne namene brez predhodnega pisnega soglasja enega od ekipe PC Agent.

KONTAKTNI PODATKI

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani nam to prosim sporočite na kontakt@pcagent.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Vsak posameznik lahko od PC Agenta zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Društvo bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.

Ta različica Splošnih pogojev uporabe spletne strani PC Agenta velja od 12. 2. 2021.