169,00 

Procesor AMD Ryzen 5 5600X

AM4AMD ProcesorjiProcesorjiRačunalniške Komponente

Procesor AMD Ryzen 5 5600X je odlična izbira za tiste, ki bi si radi naredili budget video editing ali gaming računalnik. Seveda če iščete izključno procesor samo za gaming, vam morda priporočava AMD Ryzen 5800x3D ali AMD Ryzen 5700x3D. Stock cooler je primeren za AUTO, če bi radi dosegli boljši performance in manjše temperature, priporočava hladilnik za procesor kot je

Thermalright Assassin King 120 SE ARGB

Poraba energije: 65 W

Na voljo po naročilu

- +
SKU: 730143312042
Tag: AMD

Opis izdelka

Ryzen 5 5600X je dobra izbira za igre zaradi naslednjih razlogov:

1. Zmogljivost: Ima 6 jeder in 12 niti, kar omogoča dobro večopravilnost in odlično igralno zmogljivost v večini iger.

2. Arhitektura: Zgrajen je na AMD-jevi Zen 3 arhitekturi, ki prinaša visoko IPC (Instructions Per Cycle) učinkovitost, kar pomeni, da lahko izvede več navodil na cikel ure, kar izboljša zmogljivost iger.

3. Overclocking: Ponuja možnost navijanja, kar lahko še dodatno izboljša zmogljivost pri igranju iger.

4. Cena za zmogljivost: Ponuja dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Je cenovno dostopnejša alternativa dražjim procesorjem, ne da bi bistveno žrtvovali igralno zmogljivost.

5. Termalna oblikovanost: Ima razmeroma nizko TDP (Thermal Design Power), kar pomeni, da ne proizvaja toliko toplote in je lažje hlajen.

6. Platforma: AMD je znan po dolgoročni podpori za matične plošče, kar pomeni večjo prilagodljivost in možnosti nadgradnje v prihodnosti.

Upoštevati pa je treba tudi trenutne igre in prihajajoče naslove, ki jih nameravate igrati, ter ostale komponente v vašem sistemu, ki vplivajo na skupno igralno izkušnjo (npr. grafična kartica, RAM, SSD). Za večino sodobnih iger je Ryzen 5 5600X zelo kompetenten procesor, ki ponuja dobro igralno izkušnjo po razumni ceni.

Najnovejša generacija procesorjev

Postanite nepremagljivi z neverjetno hitrostjo AMD Ryzen 5000 serije ki nudijo izjemno zmogljivost za vsako opravilo, bodisi da se preizkušate v najnovejših igrah, oblikujete naslednji veliki arhitekturni podvig ali analizirate znanstvene informacije. Z AMD Ryzen procesorji boste vedno korak naprej.

Igralna norija

Igrajte z zaupanjem. Namizni procesorji AMD Ryzen serije 5000 zagotavljajo izjemno zmogljivost z uporabo najnovejših tehnologij, vključno s Precision Boost 2 in Precision Boost Overdrive*. Hočete več? Sprejmite največjo pasovno širino za grafiko in pomnilnik z uporabo PCIe 4.0. Ti procesorji, ki so hladilno učinkoviti pod vsakim bremenom, nadaljujejo tradicijo serije AMD Ryzen z impresivno zmogljivostjo 7-nanometrske tehnologije.

Kompatibilnost in prilagajanje

Nastavitev in prilagoditev vašega sistema je izjemno preprosta. Namizne procesorje AMD Ryzen serije 5000 lahko na matične plošče AMD serije 300 in 400 dodate z nadgradnjo BIOS-a.

Specifikacije AMD Ryzen 5 5600x procesorja

Frekvenca delovanja 3,7 GHz osnovna frekvenca, do 4,6 GHz Boost
Podnožje AM4
Poraba(TDP) 65W
Predpomnilnik L2 3MB, L3 32MB
Priložen hladilnik Da
Število jeder 6
Število procesorskih niti 212
Tehnologija izdelave 7 nm
Ostalo AMD StoreMI, AMD Ryzen Master, AMD Ryzen VR-Ready Premium
Garancija 24 mesecev

Trenutno ni objavljenih mnenje od naših strank glede tega produkta. Bodite prvi?

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.